Måned: juni 2014

JS: DGL 2000 – Løgstør

Lørdag d. 7. Juni 2014

#aktionærdag #skadesplaget #DGL2000 #solskinølpølserkage #debutter #fantastiskopbakning

Hastags’ne er på sin plads. Ordene taler for sig selv. En blanding af disse kombineret i sand DGL stil og man kan let associere sig frem til hvordan billedet ville se ud.

Anden sidste spillerunde for DGL’s JS hold stod for skud. Træner Ulrik Rasmussen har nok ikke mange hår tilbage på hovedet efter at have kradset stort set alle hår af efter et hurtigt kig på den lange skadesliste. 5 debutter og indkaldelse af undertegnede (der ikke havde rørt en bold i små 6 måneder) var tilsyneladende en nødvendighed for at kunne stille hold. Umiddelbart et ikke optimalt udgangspunkt, men som denne fantastiske klub altid viser, kan man komme langt på hårdt arbejde, sammenhold og med en 12 mand på lægterne kan selv den mest pressede situation vendes til det positive.

Men lad os tage et kig på kampen:

Ulrik havde fra start valgt en 4-4-1-1 opstilling med Jesper på kassen, en firebackkæde bestående af TC og Jon på hver deres back, Mathias Hvidberg og Troels i det centrale forsvar. Midtbanen bestod af Tarik og Nico på den centrale midtbane, Wassim på højre kant og Tinge på venstre kant. Den offensive midt stod Nicos gode kammerat fra højskolen Peter Stensig Kristensen af (der heller ikke havde rørt en bold i 6 måneder). På toppen fik andetholds træner Frederik sin chance. Kort før kampstart måtte der dog rokeres, da Troels grundet rygproblemer måtte trække sig, ind røg fra bænken Mundbjerg og Ulrik måtte skrive sig selv på holdkortet som 14. mand. Rokeringen medførte en ændret formation til 3-5-2. Udover Ulrik var Rasmus Østergaard og Korsholm på bænken.

Den pludselige rotation havde dog tilsyneladende ingen betydning for DGL’s sult efter sejr. Fra kampens start bølgede kampen dog lidt frem og tilbage og de to hold skulle lige se hinanden lidt an.

Efter ca. 20 min opdager Tinge, at det nordjyske holds målmand ledte efter en firekløvere eller mælkebøtter nogle meter uden for målmandsstregen på den faktisk ganske udmærket græsplæne, som han bare måtte samle op. Han stod i hvertfald alt for langt ude af sit mål, hvilket ikke var hensigtsmæssigt, når man kun er ca. 120 cm høj (læs: lav). Med en fantastisk afslutning fra 25 min gjorde Tinge det til 1-0 for de sort-røde klædte DGL’er og tilskuererne var i eufori. En firekløver kunne ellers have været tiltrængt for målmanden, så han kunne have ønsket sig andetsteds end boldbanerne i Tilst, da det senere i kampen udviklede sig til en sand nedtur for ham og resten af Løgstør mandskabet.

Scoringen medførte, at de nordjyske gutter begyndte at skælde ud på hinanden over selv de mindste fejl. En sand børnehave efter min smag! DGL-spillerne var dog på ingen måde i dårligt humør, nærmere tværtimod, DGL var i sandt spillehumør, og der blev arbejdet for hver en meter. Dog ville Jesper lige teste Løgstør angriberens opmærksomhed, da han af mærkværdige årsager giver bolden direkte til deres angriber. Jesper klarer dog skærerne selv på fantastisk vis.

Efter ca. 35 min bliver der spillet en bold op midt i banen som Tinge elegant ligger videre til Tarik, der i fuld firspring løber ca. 20 meter med bolden direkte mod mål, målmanden ligger sig ned til sin højre side (måske på udkig efter en ny firekløver), mens Tarik helt køligt ligger den til målmandens venstre side. 2-0 til DGL og endnu en gang løftede stemningen sig et trin op.

PAUSE

Taktikken for 2. Halvleg var at lukke ned for Løgstør. De skulle ikke have et ben til jorden, der skulle lukkes helt ned! Et svagt spillende Løgstør mandskab fik dog nogle enkelte muligheder i løbet af 2. Halvleg, mest på baggrund af lange bolde fremad og standardsituationer.

Efter ca. 55 min. gør Tarik det til 3-0 efter et flot oplæg fra venstre side. Modet fra Løgstør spillerne blev dalende og meget primitive metoder blev brugt til at komme i gennem det utroligt stærkt spillende DGL-forsvar. Taktikken fra Ulrik blev i høj grad fuldt til punkt og prikke.

Efter ca. 75 min fik Peter, der i mellemtiden var blevet sat ned på højrebacken, et gennembrud på højrekanten og efter lidt tilfældigheder lander bolden foran Tinge, der blot skal sætte en Jon Dahl inderside på den, hvilket forøger stillingen til 4-0.

Efter 80 min måtte undertegnede trække sig med vabler (og nej det kunne ikke løbes væk), hvilket giver muligheden for Ulriks 2. kamp i dette forår. Selvisk som han er, sætter han sig selv direkte på toppen, og faktisk får Ulrik et par halve muligheder som kunne have givet 5-0 scoringen. Dette sker dog ikke, men en stensikker 4-0 sejr var også over alt forventning.

En dejlig sejr der stadig giver matematisk mulighed for oprykning til DS for DGL. En stærk og hårdtarbejdende indsats fra DGL’s side mod et meget svagtspillende og brokkende Løgstør hold på en endnu fantastisk aktionærdag var noget der satte smil på læben.

Referat: Nicolai Boutrup

Kampens spiller: Tarik Kehli

 

S5: FC Jura – DGL 2000

Holdopstilling:

Morten Målmand

Simon Rand Leth Kloster

Peter Torben Fribo

Barker Brian Ruben

 

Udskifter: Marc, Anders Sørensen

På en varm sommerdag med blå himmel og et lille strøg skyer tørnede DGL og FC Juras tårnhøje drenge sammen i en top imod bund strid I serie 5. Frede fik fra start sat et stort fedt kryds over sit taktikoplæg, da banens beskaffenhed, ikke udpræget lagde op til tiki-taka spil. I stedet blev der sat fokus på spil op af kanterne og gode bolde i dybden.

DGL kom godt ud af starthullerne, hvor der blev lagt et højt pres fra start, og DGL’s backs fik stemmet godt op imod FC juras kanter, der gav hjemmeholdet en del problemer. På et tidspunkt bliver bolden så fanget imellem FC Juras forsvar og midtbane som Simon udnytter, og sender bolden i en bue over forsvarsspileren, hvor en vaks Thomas Barker opsnapper bolden og sender den i nettet til 1-0.

Der blev på opfordring af Frede brugt meget løb ind i banen i angrebet, som skabte flere skudmuligheder til DGL, men boldende fik aldrig den kraft eller placering som det krævede at score en kasse mere.

FC Jura levede meget på de høje bolde hvor mange af deres spillere udnyttede deres højde til at forlænge bolden, men de blev aldrig rigtig farlige i første halveg som derfor sluttede 1-0.

I 2. Halveg kommer DGL meget sløvt ud fra pausen, hvilket sætter modstanderen i gang og bringer dem til et par store chancer. I et angreb i højre side lykkedes det dem så at lægge en lang høj bold indover, hvor Simon forsøger at nå op til bolden, men desværre havde modspilleren en ekstra etage at give af, som sender bolden i fødderne på Morten, der laver en pirouette om sig selv og på en eller anden vis får den skovlet ind i nettet til stilling 1-1.

Skidt start på 2. Halveg, hvor forsvaret ellers havde stået solidt pakket og kommunikationen havde været rigtig god – specielt nede fra Morten. Oveni det havde kampens dommer sine ostemadder meget løst siddende i lommen, hvilket kostede et gult kort til bl.a. Torben, som gav FC Jura muligheden for at presse ekstra på. I en friløber er det tæt på at gå galt, men Morten kommer godt ud i ham, og udnytter at han snubler i bolden og får den sikkert i hænderne.

Så tænker Brian at der skal ske noget! På et hjørnespark fra Fruer ligger Brian pludselig helt fri, da bolden får lov at hoppe en ekelt gang, og med ryggen mod mål laver han en 180 graders vending og sender bolden ind bag målmanden, der stod og så meget forbløffet ud ligesom Brian selv!

Nu kunne DGL for alvor smage sejren og fik tilkæmpet sig en masse gode chancer til bl.a. Barker og Ruben der havde fået løbeskoene på i dagens opgør. Førstnævnte får da også skabt sig en mulighed foran mål, som bliver fint pareret af FC Jura keeperen, men som enhver anden angriber med målnæse står Brian klar og smækker bolden i kassen til 3-1. Der var nu kommet ro over DGL spillet og der blev spillet fornuftigt med god ro på bolden og god kommunikation imellem kæderne. Det glipper dog kort da Rand vælger at bruge hænderne til at stoppe bolden med lige uden for feltet hvilket sender ham ud på en kort tænkepause. Igen er DGL i undertal, men FC Jura havde heller ikke held med dommeren og kort tid efter fik de også vist en mand ud for en meget tvivlsom kendelse.

Ud af det blå hiver Barker så lidt af et pragtmål op af hatten, da han modtager bolden lige uden for feltet og lister bolden op i krogen med en velplaceret inderside, der tog lidt af en drejning i luften inden den kyssede indersiden af stolpen oppe ved trekantssammenføjningen til stor begejstring for det veloplagte og talstærke DGL-publikum!

Kloster var også tæt på at komme på måltavlen i slutningen af 2.halveg, men ifølge ham selv, tog bolden et skidt hop lige inden afslutningen i feltet, hvilket sendte bolden langt ved siden af mål til stor ærgrelse for ham selv!

I spillets slutfase får FC Jura tilranet sig en kasse mere på lidt sløv opdækning i forsvaret, men sejren var i hus og DGL kunne indkassere 3 point mere og hente sin 7. sejr i hus!

Slutresultat: (2-4) FC Jura – DGL 2000

Stemmer:

Brian: 10
Simon : 4
Barker: 4

Leth: 2

Torben: 1

Anders Sørensen: 1

Ruben; 1

 

Oprykningskamp S5 Brabrand – DGL 2000.

For folk med sarte nerver… Bare rolig historien ender godt og vi rykkede op i Serie 4. Hep Hey 🙂

1. Juni kl 12.00 var der virkelig oprykningsvejr på anlægget i Brabrand. Mindst 25 grader, høj sol og en damekamp ved siden af dannede den perfekte optakt til kampen mellem nummer 1, DGL, Fredes velsmurte angrebsmaskine, der efter syv kampe havde høstet max point – mod nummer 2, Brabrand, der naivt nok stadig troede at de havde en chance for at snyde DGL for oprykningen.

I omklædningsrummet inden kampen kunne man godt mærke at det ikke bare var en helt almindelig kamp som var i vente. Nervøsiteten sad uden på trøjerne, folk tog venstre støvle på højre fod, Frede havde sat hår, der var kø på toilettet og personligt kastede sommerfulgende op om kap i min mave.

Oplægget var det samme som de sidste 7 gange som alle jo havde virket til fulde. Frede satte den normale plade på… ”Gør det ikke sværere end det er, tag ikke nogen chancer, gå til dem i nærkampene, op ned op og hvis der er nogen der kan huske hvordan jeg spillede før jeg blev skadet, så prøv at gøre det modsatte af det.” Folk var ikke voldsomt interesserede og kiggede mere på de flødeboller som Jimmy have med for en man of the match performance for et par uger siden – og det var først da de var gået på omgang et par pange at folk begyndte at høre efter hvad Frede sagde.. Men så var han færdig.

Opvarmningen tog slavepiskeren over alle slavepiskere sig af. Carsten Mean Motherfucker Leth tog os med ind mellem keglerne fra helvede hvor vi skulle piske frem og tilbage mindst 10-11 gange, hoppe og springe, samle op og stå på hovedet. Hvis man ikke havde tømmermænd da man kom så fik man det da af Leths Ironman opvarmning.

Mirakuløst var der ingen der fik hedeslag eller gik sukkerkolde under opvarmningen og alle var klar til kampstart. Det var dog tydeligt at DGL skulle bruge noget tid på at puste ud og finde sig selv efter kraftanstrengelserne under opvarmningen og det resulterede i at Brabrand satte sig på kampen de første 20 minutter. Det var dog mest i form af boldbesiddelse, da de ikke på noget tidspúnkt blev farlige eller fik testet Morten ”I want that clean sheet” i DGL målet. I stedet var de rød og sort stribede farlige på kontra stød og jeg husker bl.a. en friløber til Simon, en chance til Leth og så brændte Martin Hvidberg vel karrierens nok største chance i det lille felt på et indlæg fra venstre fra Simon…

Efter 20 minutters tid havde de mest fanatiske fra DGL fanskaren indfundet sig det smittede af på holdet, der overtog initiativet og begyndet at spille bedre og bedre – og der gik ikke længe før det gav udbytte. Carsten Leth modtog en stikning på kanten af Offside……. Ja du tænker nok, hvad helvede lavede han egentligt oppe i den ende….. (Okay den tager vi lige så historien ikke mister sin troværdighed. Leth startede kampen i midterforsvaret. Mens…. Hold nu fast…. At Muntze startede på bænken…. En hjerneblødning af kaliber af den ellers pletfrie træner. En beslutning som man også kunne se ikke faldt i god jord hos de fremmødte fra bestyrelsen… De stod allerede og diskuterede hvordan de skulle kunne fyre Frede hvis holdet nu endte med at rykke op…. Men Frede blev reddet af tilfældigheder da Torben fik hudafskrabning i en nærkamp og måtte udgå med voldsomme smerter. Frede havde lugtet lunten og skyndte sig at sætte Muntze ind i midterforsvaret og rykkede Leth op på Torbens plads på midtbanen.) Anyway Leth modtog bolden i højreside af feltet og lagde den ind i det lange hjørne. BANG 1-0.

Ikke lang tid efter scoringen til 1-0 var DGL farlige igen. Telefon udskifteren, Mikkel P, som vist var blevet fanget på dagen og i øvrigt lignede noget man havde hevet ud på fjerde dagen af en festival dukkede op på kanten af feltet og sparkede tørt kuglen i kassen på noget der lignede hans første boldberøring efter indskiftningen. BANG 2-0.

Sidste aktion inden pausen stod en af genierne fra Brabrand for da han fik en hjerneblødning af dimensioner og forsøgte at skære Emil midt over med en tackling som kom 6-8 minutter for sent. Ud med ham med gult.

I pausen var humøret højt. Frede har sikkert sagt noget og så er der nok nogle andre der har været enige og nogen der har ment noget andet. Personligt var jeg for træt til at høre efter så kan ikke huske hvad der blev snakket om.

2. Halvleg var ikke mange minutter gammel før Telefon Festival Mikkel var på pletten igen. Han fik igen bolden på kanten af feltet og forsøgte samme taktik som før med et tørt hug. Han ramte dog ikke bolden så godt som første gang og det forkølede skud sad lige på målmanden. Jeg ved ikke hvordan det skete, men måske fik målmanden ondt af at Mikkel jo lignede en kanon spritter på Skanderborg og derfor besluttede sig for at lade bolden smutte over sine fingre… I mål gik den i hvert fald. Ikke så meget BANG som de andre gange, men alligevel 3-0.

Komfortabelt i front, kunne DGL så småt allerede begynde at smage champagnen, og man slækkede herefter lidt på markeringerne og returløbene. Det gav Brabrand et par optræk til chancer – En af disse gav dem et hjørnespark. Bolden blev smidt ind i feltet og en Brabrand spiller snittede den mod mål og den var på vej i nettet. Morten Målmand kunne ikke nå at reagere med armene da hovedstødet var for tæt på ham og bolden var for tæt på hans hoved. Men i Clean Sheet’ets navn gjorde han det eneste logiske og satte som det mest naturlige snuden på bolden. Han gryntede godt nok lidt og skulle have lidt behandling og der kom også lidt sjove lyde ud af ørne emhætten resten af kampen, men målet fik han forhindret og vejen var banet for en sejr til nul J

Dette holdt dog kun i nogle minutter indtil en Brabrand spillers dribletur endte med et tvivlsomt dømt straffespark af en ellers fremragernede dommer. Morten nedstirrende straffesparksskytten fra Brabrand og spyede ild ud af emhætten, men lige lidt hjalp det og Brabrand fik lidt tro på tingene med en reducering til 1-3.

Kampen kunne herefter have været lukket igen da Jacob L trykkede af fra kanten af feltet i højre side. Bolden havde retning mod trekanten men ender uheldigvis med at tage både overliggeren og stolpen og springe i spil igen. Den springer lige ud til Barker som træder lidt i den, får den under kontrol, træder lidt i den igen, drejer omkring sig selv, ved ikke lige hvor bolden er, får øje på den igen, klør sig i skridtet og får det hele under kontrol igen….. Og… Og… Og…. Bliver så dømt offside.

Ikke lang tid efter er den gal igen i den anden ende og Brabrand scorer igen et eller andet irriterede gylle mål som jeg ikke rigtig kan huske. Derefter bølger kampen lidt frem og tilbage, og de sidste 5-10 minutter kunne vel både have givet en 4-2 eller en 3-3 scoring.

Men ingen af delene skete og det slutter 3-2 til DGL. 8 sejre… Oprykning.. Stiv pik og håret tilbage… Champagne… Odense Patroner med en temperatur på 22-24 grader og ad libitum på flødeboller og Sour Cream and union chips. Det var vanvittiGt… LEGESTUE.

 

Dagens opstilling var:

JoHan, Leth, Asbjørn, Emil

Jimmy

Barker, Fruer, Torben, Simon

Hvidberg

Uds: Jakob, Muntze, Mikkel P

Coach Frede.

MOM: Leth med 5 eller 6 stemmer

Referat: Peter Fruergaard. PIS mand.