Måned: oktober 2014

Nyhed på hjemmesiden

Længe har det været et ønske at få opdaterede stillinger på hjemmesiden. Det er nu lykkedes os at, finde en måde at præsentere disse på, uden alt for meget administrativt arbejde.

Stillingerne, under de enkelte holds sider, vil nu cirka blive opdateret en gang om dagen.

Holdsiderne findes i topmenuen under “Hold”

Skulle du som bruger, have fremtidige ønsker til hjemmesiden, så skriv endelig til henno@dgl2000.dk

S4: FC Kegle – DGL 2000

Jeg glæder mig. Jeg elsker at komme ud og være hjælpetræner. Vejret er faktisk godt. Fed motorcykel, den gad jeg godt at ha`. Må jeg få en Gajol far? Far kører forkert – fjols. Så er vi her vist. Der kommer også en anden bil med drenge. De ser ret store og klodsede ud. Hvorfor bliver drengen kaldt Lis? Er det ikke et pigenavn? Han har selvfølgelig lidt feminine træk.

Nogen ringer og spørger, hvor en der hedder Barker er. Ingen ved det. Manden de kalder Munse siger, at han nok er strandet ved en polsk luder i en ordentlig brandert. Hvad er polsk? Der er vist kun 12 spillere og en af dem er savnet. Pludselig kender en af drengene hans lillebror, som godt kan komme. Far siger, at han koger lidt. Folk griner og hilser på mig, siger nogle bandeord og er generelt lidt brovtne i det.

Omklædning. Der lugter! Går de aldrig i bad eller vasker tøj. Fy for fanden. Far siger en masse, ingen hører efter, men han fortsætter bare. Det lyder kedeligt. Noget med ”kom nu lige drenge”. Kom med hvad?? Men folk er glade alligevel og det er sjovt at være med. Nogen har en banan til mig – fedt. Bedre end leverpostejmad.

Stor bane. De løber lidt rundt på må og få. De spiller i en lille firkant – kedeligt uden mål. Kender de ikke reglerne? Nogen spørger om de er varme – har de feber? Underligt. De lugter stadig. Der er en figenstang i tasken, det er godt. Og et æble. Flotte trøjer de andre har. Men lidt fesne til et drengehold!

Dommeren fløjter. Han ser godt nok sindsygt gammel ud. Men fed dragt med hvide flipper og JBU-logo. Far siger, at han nok er 70 år mindst. Alle giver hånd til hinanden – Sødt. Så mødes de i en cirkel. Far siger igen noget og igen hører de ikke efter. Hvorfor handler det ikke kun, om at have det sjovt? De slutter af med sige 1-2-3 ”D n go fløbol”. Dem elsker jeg også!

Kampen går i gang og de andre kan ikke ramme en bold lige foran mål. Far siger, at der var vi heldige. Har vi vundet? Lidt efter scorer de åbenbart. Jeg kigger på træerne. Flotte gule og brune. Far siger, at det er for ringe og skyd nu bolden væk. Han bander også lidt. Men det må man jo gerne, når man er til fodbold?????????? Han siger, at de jo er sikkerheden selv normalt. Børnefejl. Mig?

Nu er vi bedre med siger far. Med hvem? Pludselig scorer vi og far og de andre råber. En der hedder Ove scorede. Han ser stolt ud. Underligt rødt skæg. Pludselig råber far ”Hey”, så højt han kan. Det er vist til dommeren. Der ligger to røde og roder i græsset. Far ser lidt forlegen ud og skynder sig at råbe, hvad de laver de to. De andre griner af ham. Det kan jeg godt forstå. Fjols.

Pludselig scorer vi igen. Jeg ser det ikke. Kampen er kedelig. Jeg spiller snake på fars nye telefon. Det er en lorte en af slagsen. En der hedder Prima har åbenbart scoret. Tror jeg. Så bliv da færdig! Nu mødes de igen. Endelig færdig. De snakker igen. Hører stadig ikke efter, men de ser glade ud. Noget med at det ser bedre ud. Mig? Øv de løber ind igen. Kampen er ikke færdig endnu.

Under anden del af kampen tæller de, hvor mange friløbere, der bliver brændt. Jeg bliver lidt bekymret. Det lyder, som mine historietimer omkring inkvisitionen. Alle er syndere siger de. Så skal der betales aflad. Bødekassen hedder det her. Nu vil jeg virkelig gerne hjem!

Pludselig scorer de igen – altå de røde. Nåh ja,, det er os. Nogen siger, at nu er den hjemme. Hvem er hjemme? Jeg kan ikke huske, hvem der scorede. De ligner jo alle sammen nogen tosser. Nu plukker jeg pærer. De smager ikke godt. For små. Jeg skal også tisse. Ud med dilleren og bare slap af, siger far altid.

Nu fløjter den gamle dommer. Glad for at han overlevede. Især efter alle de gange hvor han fløjtede i fløjten. Upsite sagde han. Far siger, at deet forstår jeg alligevel ikke, så han gider ikke forklare det. Han er en røv, selvfølgelig fatter jeg det. Så råber de noget omkring hvem der vandt i dag. Er de snotdumme. Det ved de jo godt! Og noget med store patter. Jeg synes, at de godt kan blive for store. Faste mellemstore patter er mere mig. Så drikker øl. Det kan de godt lide. De er glade og griner. Far kom nu med hjem. En har kanelgifler, så vi bliver lige lidt længere.

En råber navne op. Prima bliver nævnt rigtig mange gange. De siger, at han skal ha øl med. Jeg får to stemmer. Kun rimeligt!

En god og solid præstation. Dog jævnt uskarpt foran kassen. Men jeg synes I er gode.

//Anton

Damer: Mørke – DGL 2000

Mange kampe er spillet i denne sæson, knap så mange mål er lavet og endnu færre kampe er vundet.
Men dette ødelægger dog ikke pigernes stemning og tro på en sejr. Vi går ind med den samme målsætning som vi så mange gang har bragt med til kamp – NU skal vi have sejren! – Og fordoble målscoren!
Og taktikken var da også allerede lagt tidligt på dagen, da der blev varslet uvejr – dette tog pigerne i stiv arm og valgte i stedet for at udnytte vinden, så dén kunne hjælpe bolden i mål..
Da vi ankommer til Mørke, som er den eneste bane med lys (JC’s joke igennem hele sæsonen) lægges taktikken ud fra kraftig regn – vi skal spille jambo-bold – lange afleveringer og så skyde på bål. Al vores takita bold som vi har spillet de seneste kampe skal vi glemme for en stund. Vi ankommer til banen…. Og AL taktikken bliver droppet – banen var ikke så slem som vi først havde forventet, WIN!
Dog holder vi fast i en løs opvarmning og benytter tiden på at tage sæsonens første gruppebillede!

Startopstilling:
Mål: Sus
Forsvar: Trine K & Carina
Midtbane: Ninna, Maja & Malou
Angreb: Anita
Bænken: Anette

Efter en lettere forvirrende start og Malou som laver tøjskift midt i det hele, kom der ro på DGLs spil. Efter blot 15 minutter havde vi allerede haft 4 skud på kassen – dog ikke med hjælp fra vinden og forbandelsen om ikke at kunne score mål hang fortsat tungt over os.

MEN efter en hurtig dribletur langs kanten skyder Malou på mål MEN brænder. Dog står Anita total perfekt placeret som angriber og laver mål på returen. DER ER MÅL!

Hele første halvleg er der masser af chancer og det får vi da også af vide af Sir Malte som i pausen siger “Jeg er ærlig talt skuffet over at I ikke føre mere” Bum bum.. Vi fortsætter spillet og liiige i starten af anden halvleg kommer der et KÆMPE regnskyl! Tinge går i læ bag en container og Malte gør sig selv blind med sideflaget – flot drenge. Det regner SÅ meget, at det tager tid for folkene på sidelinjen at forstå, at Maja laver MÅL !!! Så al cheeringen kommer meeed… 1 minuts delay, hovsa! MEN der bliver dælme jublet!

DGL har scoret 2 mål.. I ÉN kamp! KLASSE!

Og målet er DGL IKKE bange for – der bliver banket skud på mål.. Sus har et skud udefra – det er milimeter vi snakker om.. Vi har Trine K som skyder tæt fra midterlinjen – og JA – den var tæt på at gå ind! Der er Carina, Ninna, Anette, Anita.. Jamen det er ALLE som kæmper om at få bolden ind i målet og være en del af top-score listen. – OG det er champagne-bold, der bliver spillet i dette stormvejr!

Ny opstilling, Ninna på toppen, Maja dirigerer nu forsvaret med Malou, som kort tid efter tager en dribletur op af banen. Højrekant laver løb mod hjørneflaget og åbne HELE rummet og Malou serverer bolden på et sølvfad for Carina som laver MÅL! 3-0 !
5 minutter før slutfløjt kommer det første lyn, kampen fløjtes af og kampen slutter underligt… DGL pigerne er stille – sejren skal lige trænges ind.

MEN humøret er højt – især når Ninna kommer med hjemmelavet æbleskiver og Maja kommer med øl og drømmekage som har 2 cm top! Det er nu så hyggeligt på dameholdet – OGSÅ i regnvejr! Hovedpunkter fra kampen:

Vi vandt! Vi vandt! Vi Vandt!

Vi scorede flere mål i én kamp, end vi har gjort i alle kampene i sæsonen til sammen. Carina er topscorer med hele TO mål….

Afstemning: Årets DGL’er 2014

Årets DGL’er 2014
Så er det tid til, at du som DGL’er, skal afgive din stemme til prisen som Årets DGL’er.

Først hvad er årets DGL’er:
Årets DGL’er gives til en spiller, som både på og udenfor banen er et lysende foregangseksempel på, hvad klubben er og gerne vil stå for. En spiller, som på fornemmeste vis udlever klubbens fem værdier:

-Klubånd
-Respekt
-Vilje til Sejr
-Åbenhed
-Hygge

og en spiller, som går forrest på dette grundlag.

En spiller som er både en gevinst på det sportslige, sociale og til hjælp for klubben.

Med andre ord – en spiller som mange kan og bør se op til.

De nominerede med dertilhørende begrundelser er:

Morten “Tinge” Tingnæs
For mig er der ingen tvivl om, hvem der i år fortjener titlen som Årets DGL’er. Han startede i klubben sidste år og har siden taget en markant rolle i klubben ved ikke bare at spille godt og være garant for mål, men også udenfor banen har han været aktiv i at rekruttere flere spillere til klubben, været kilden til det seneste store sponsorat med Århus Mini Golf samt taget ansvar for gennemførelsen af årets events. Hertil kommer, at han er en person, alle kender, og som tager sig tid til at snakke med alle, uanset om det er fra Serie 6, pigerne eller JS. Jeg nominerer med ovenstående motivation Morten Tingnæs aka Tinge aka DJ Tingelicious 🙂

Jan Callesen
Siden Jan er startet i DGL, har han gjort sig særdeles bemærket med sit dejlige positive humør! Jan er ALTID venlig og imødekommende overfor alle i klubben. Dette kan især også ses og høres såvel uden- som indenfor på banen. Jan kommer kun med positive tilråb til sit hold under en kamp, hvilket er i ægte DGL-ånd! Som en ægte DGL’er der går forrest, gik der heller ikke lang tid, inden Jan tilbød sin arbejdskraft og konstruerede vores fine og nemt overskuelige materialesystem i den ene container. Han er klart et kæmpe aktiv for DGL og fortjener derfor klart at blive Årets DGL’er!  Jeg vil gerne nominere Jan Callesen til Årets DGL’er.

Frederik “Frede” Raaby
Frede formår altid at skabe smil omkring sig, samtidig med at han er en dygtig træner, der er ikke blot er respekteret af holdet, men bredt i hele klubben. Han binder holdet sammen og får altid det bedste ud af det, lige meget om der er 3 eller 16 afbud. Frede er en dejlig klubmand og hjælper altid til og qua sin baggrund som fys får man altid et råd eller to med på vejen. Vi håber derfor snart at se ham på banen igen måske som spillende træner 🙂 DGL 2000 er i hvert fald ikke det samme uden Frede.  Jeg nominerer derfor Frederik Raaby til Årets DGL’er.

Jeppe Marcussen
Der er en træner, som jeg synes, der har gjort det ekstra godt for DGL i år. Det er en træner, som altid arbejder utrolig flittigt op til alle kampe med at få skaffet spillere og sat hold. Og det er et meget stort arbejde som ikke alle ser eller ligger mærke til, men der bliver brugt mange timer med at ringe og skrive rundt til folk og på at skaffe nøgler til containerne en sen fredag aften. Det er en træner, som egentlig havde takket nej til posten efter sommerferien, men som ikke helt kunne slippe DGL klubånden, og da der umiddelbart ikke var andre til at tage over, fortsatte han. Det er en træner, som når han har sat sit hold, har viljen til sejr og er med til at brede dette budskab til spillerne, hvilket også kan ses i tabellerne, hvor de i skrivende stund befinder sig i toppen af rækken. Derudover er det en klubmand, som ofte er at se på sidelinjen ved andre holds kampe, uanset om det er JS, serie 3 eller damerne. Desuden er han en spiller, der er vigtig for både 3. og 4. holdet. Alt i alt er det en person, som gør et stort stykke arbejde fpr klubben. Jeg nominerer derfor 4. holdets træner, Jeppe Marcussen til Årets DGL’er.

Carl Martin “Calle” Munkholm
Jeg vil gerne nominere Carl-Martin Munkholm J Carl-Martin har som fungerende bestyrelsesmedlem formået at løfte kvaliteten på materialeområdet i klubben. Med sin sans for struktur og orden, som en general i det danske hjemmeværn ville være misundelig på, har Carl-Martin sørget for, at klubbens containere og klubhus har nået et niveau som selv Superligaklubber ikke har set magen til. Med hård hånd har han egenhændigt nedbragt klubbens årlige omkostninger til materialer, da han som en glubsk vagthund og med Stasi-lignende metoder har nedbragt svind af bolde, kegler, veste og kampdragter på alle klubbens hold! Udover sine fornemme præstationer i bestyrelsen er Carl-Martin bødekassemester og anfører i klubben, hvilket i den grad tyder på, at han også tager ansvar både udenfor, men så sandelig også indenfor kridtstregerne! Og nå ja, så er han en allerhelvedes god kammerat og vellidt af alle i klubben ligesom han besidder alle de gode værdier vi som klub er stolte af at råde over – Carl-Martin er i den grad en True DGL’er!

———————————

Svært at vælge??? Du har desværre kun en stemme. Giv den til den der mest har fortjent titlen:

[yop_poll id=”2″]

JS: Aabyhøj – DGL 2000

Torsdag d. 25 tog duksedrengene fra Aabyhøj imod De Gale fra 8210.

Thorsted var endnu engang samlingspunktet i omklædningsrummet. Igen udstillede han sig selv med den ene dumme bemærkning efter den anden. Stemning blødte op, og smilene bredte sig. Alt som det plejer.

DGL 2000 stillede som følgende:

Muremester Jesper

Cykeltyven Morten Møller, Captain TC’Tastico, Mekanikkersønnen Thorsted, Fløde-Stensig.
Centralt Bulldozer-Boutrup sammen med den evigt hårdtarbejdende Steffen. Steffen, der efter en stærk indsats mod Fuglebakken, havde erobret sig en plads i start elveren.

På kanterne den islandske raket Arnár og modsat den tyske techno tramper Tinge.

På 10’eren startede Kygo-fanatikeren Pedi, og helt fremme trussetyven Bloksgaard.

Aabyhøj startede ud med et højt pres. Forsvaret fik hurtigt sit at se til og havde sine vanskeligheder med at finde balancen. Anerkendende skal det siges, at Aabyhøj var gode til at spille bredt og lave farlige dybe løb.

Til trods for det tunge breds, var DGL farlige i omstillingerne. Bedst som det lugtede af Aabyhøj scoring, satte DGL kontratoget ind. En god lang bold fra Møller blev slået i dybden, en fantastisk nedtagning af Pedi, og BUM! På køligste vis bragte han DGL foran 0-1. 5 Scoringer af Wilson Kipketer kopien! Stærk sæson indtil videre, Pedi!

Tydelig frustrerede Aaybyhøj spillere, der flere gange havde været tæt på scoring. Tinge havde flere tætte forsøg på mål, men måtte se forsøgene gå tæt forbi mål. DGL fik bedre fat efter scoringen. Derfor var det ærgerligt, da dommeren lidt tyndt tømte straffe til Aabyhøj for hånd på bolden. En Aabyhøj-kant slår et hårdt indlæg, der rammer publikumsfavoritten Stensig på armen, trods det, at den er placeret langs kroppen. 1-1 på straffe.

Kort før pause, scorer DGL til 1-2. En næsten tro kopi af målet mod Fuglebakken. Hjørnespark fra Tinge til forreste stolpe, TC rammer den og forlænger, og som altid står Bloksgaard placeret rigtigt og scorer sikker til 1-2.

Pausen brugte DGL klart bedst. Vi fik styr på aftalerne imellem forsvar og midtbane. Dette betød, at vi hurtigt fik lukket ned for Aabyhøj og satte os mere og mere på kampen. Igen en god chance til Tinge, der måtte se sit skud blive reddet med fingerspidserne af målmanden.

DGL skifter midt i 2. Halveg en smuk mand på banen. Denne smukke mand arbejdede stenhårdt fra første sekund på banen. Først et forsøg med det iskolde venstre ben, og lidt senere efter en god dyb stikning, gør Thomas Jakobsen det til 3-1 til kæmpe DGL forløsning. IGEN ville DGL sejren dét mere end deres modstander. Aabyhøj gav op, TC blev smidt ud med gult kort og alt var godt!

Fantastisk sejr til drengene. Steffen blev med en vaske ægte mandfolkeindsats kampens spiller med 4 stemmer, tæt forfulgt af Stensig med 3 stemmer.

Følg med i næste referat, der nok engang omhandler bøllebank til Aabyhøj!

//Peter Stensig

S3: IF Mols – DGL 2000

Det var mandag eftermiddag, 14 mand + to trænere, et mål, serie 3 holdet skulle have 3 point på udebane på mols.

Vi tog af sted og kom, af omveje frem til Mols IF, hvor et lille og meget lokalt klubhus tog imod os, og til stor skuffelse hos flere, et klubhus uden pølsemix, her stod den på omklædning og hyppige besøg af de lokale u13 piger som vi delte omklædningsrum med.

Vi kom ud på banen, en bane som en af dem vi alle har spillet på, en af dem med flere huller end græs og så ujævn at bolden kunne trille fra den ene ende til den anden uden hjælp.

Efter en hyggelig opvarmning fløjtede dommeren kampen op,

Vi stillede op med Lis på mål. Rasmus på højre back, Henno og Frederik i centerforsvar og Hohwü på venstre back, en central midtbane med Kristian Hansen og Hvidberg med Magnus og Damgaard på kanterne, Mark A på hængende og Toft på toppen, og ej at forglemme, Anders Larsen, Mark Johnsen og Rene Borup på bænken.

Vi var ikke helt klar fra start, men vi kom hurtigt igen!

Vi havde i første halvleg en del store chancer på omstillinger fordi Mols flere gange i deres opspil forærede os bolden, chancer som vi ikke udnyttede, men ofte blev konverteret til hjørnespark. Det betød at Mols stadigvæk var med i kampen og blev da også farlige i nogle situationer, blandt andet da Lis og Henno i samarbejde fik sjasket bolden på overlæggeren og derfra til målspark.

Kampen bølgede frem og tilbage, indtil Mols’ ellers velspillende målmand forærede Damgaard bolden, som herefter lagde den i kassen med en vel placeret inderside. Så gik det stærkt, det blev til 2-0 ved Mark A og til 3-0 ved Damgaard efter godt opspil fra Mark A og en vild vending i det lille felt med et efterfølgende hårdt vrist spark. Vi havde scoret 3 mål på 10 minutter og det blev nu fløjtet til pause.

Mørket havde sænket sig og vi spillede nu kun i det gule narko lys, som projektørerne kunne præstere. Anden halvleg var præget af den føring vi havde fra første halvleg og Mols havde ikke de store chancer, vi styrede kampen. Vi fik en omstillingsmulighed efter et Mols hjørnespark hvor Henn0 tog et løb fra centerforsvaret, hele vejen op til feltet hvor han satte en kølig inderside på læderet og gjorde det til 4-0.

Efter et utal af chancer og dybdeløb fik vi et frispark lidt udenfor feltet som Hvidberg desværre brændte på dette skammeligste.
Tiden løb ud og det stod nu klart at vi havde vundet 4-0, Magnus blev efterfølgende kåret til kampens spiler med 7 stemmer.

Endnu en pligtsejr kom i hus og vi er nu tættere på oprykning og serie 3!

Vi vil gerne sige tak til Hedegaard, Ulrik, Tinge, Mark, Maya, Sarah for en fantastisk opbakning på en ellers mørk og råkold mandag aften.

//Frederik