Måned: april 2015

DGL 2000 – Hasle Boldklub d. 15.04.2015 1-0 Sejr

Det er vist ikke helt forkert at sige, at damerne har glædet sig til at komme på banen til deres første kamp. Med ny træner kom også nye øvelser til på træningsbanen, og det virker på alle sammen som om, at det har givet pote. Med nogle meget fint spillede træningskampe, der dog ikke fald ud til DGL-damernes fordel, kunne det inden sæsonens første kamp godt mærkes, at vi nu synes det var vores tur til at hive sejren i land. Den gode stemning og gejst stod nærmest og ventede på os da vi mødtes på Ellekærskolen, hvor sæsonens første kamp skulle spilles mod Hasle Boldklub.

Oplægget fra Karsten var enkelt og fokus lå på at lade bolden gøre arbejdet, så vi ikke ville løbe os flade i første halvleg. Da kampen fløjtes i gang tager DGL-damerne hurtigt teten, og er da også i boldbesiddelse det meste af kampen. Med god opbakning fra sidelinjen, kan DGL tilhængerne efter ca. 20 minutter endelig se Carina sende bolden i mål med en flot halvflugter 3 meter fra stregen – lige i hjørnet. Lettelse og glæde! Under kampen sker der dog også et uheld, og Tiffani kommer til skade med sit knæ. Heldigvis er det ikke et helt smadret knæ, så Tiffani er snarest tilbage i startopstillingen. Opstarten bød også på en debut til Birgitte, som oven i hatten spiller en rigtig flot kamp og bliver kampens spiller. I målet gjorde Britt det rigtig godt, hvor hun flere gange forhindrede en udligning. Super fight og vilje over hele linjen! Vi er DGL.

Kampen slutter 1-0 til DGL’s damer.

DGL – Aros FC 2-0

DGL mødte op til kamp imod Aros FC med en 2-0 sejr i frisk erindring og målet var derfor klart: 3 points skulle på kontoen. 1-halvleg var en hektisk affære, hvor ingen af holdene for alvor formåede at sætte sig på spillet og få ro på bolden. Det kunne tælles på én hånd, hvor mange gange et af holdene fik sat 3-4 afleveringer sammen, inden bolden skiftede ejermand. En enkelt godt angreb blev det dog til for DGL’s side, da Ruben sendte en god aflevering af sted, fra venstresiden, op til Mikkel, der sikkert udplacerede Aros fc’s keeper. 1-0 til DGL!
Fra 2-halvlegs start fik Aros Fc stille og roligt momentum over på deres side. Deres hold bestod af mange dygtige driblere, der kampen igennem voldte DGL store problemer. Heldigvis for DGL virkede det til, at samtlige Aros FC spillere spillede deres egen kamp og afleveringer til medspillerne var en by i Rusland. Det til trods havde Aros FC et massivt boldovertag og DGL havde store problemer med at holde fast i bolden i mere end et par sekunder, inden bolden igen var i modstanderens varetægt. Ud af det blå, blev det dog 2-0 til DGL, da Anders halvflugtede bolden i nettet fra en position uden for feltet. Aros FC fortsatte dog ufortrødent deres pres, men som Henning Primdahl ville sige, kneb DGL dog ballerne sammen og forsvarede sig forbilledligt og holdt denne føring hjem. En føring, der blandt andet også forblev intakt, da DGL’s keeper Jacob stod en brandkamp. Han hev et utal af store redninger frem og efter denne præstation, ville det ikke undre, hvis Morten Olsen hiver en kanin op af hatten til næste landsholdssamling. Jacob vandt også overlegent i afstemningen om kampens spiller.
Alt i alt var det en hårdt tilkæmpet 2-0 sejr til DGL’s drenge og sejrsrækken i serie 4 fortsætter!

Super Saturday i Tilst

SuperSaturday

Så er tid til sæsonens første Super Saturday, hvor alle klubbens fire spiller på hjemmebanen i Tilst. Dagen er i høj grad en klubdag, hvor der er masser af go’fubol på programmet. Vi opfordrer derfor alle til at møde op og støtte klubben, så vi forhåbentlig henter fuld plade pointhøst.

Programmet for dagen er som følger:

Kl. 11.00: Serie 2 – Hammel GF
Kl. 12.30: Damer – Northwest Hampden
Kl. 13.30: Serie 4 – Fuglebakken
Kl. 15.30: JS – Viborg Søndermarken

 

Løgstør Vs. DGL2000

Af Simon Jakobsen

Jeg cyklede op til Mathias Hvidberg med en lækker følelse i maven! Var det på grund af vejret, var den lækre tanke om at jeg skulle tilbringe 1.30 min i bil for at spille fodbold, eller var jeg forelsket?.. Efter jeg har tænkt mig om, og reflekteret lidt over det, så kom jeg frem til at jeg var sikker på vi ville drage til Løgstør og nappe alle 3 point, samt spille Barca bold…

Dette skete dog bare slet ikke -JO, vejret var klasse, og jeg havde en fantastisk tur til Løgstør med legenden Bloksgaard, Mathias og Offensivtalentet Gammelgaard. Stemningen var god, og vi snakken gik .. Bort set fra hvor Gammelgaard fik en opringningen og slet ikke var til stedet i omkring 20 min.

Nå, kampen forløb således:

Første halvelg var sløj, den var rigtig sløj, og hvis det ikke havde været for en fantatisk redning af Jesper, så var vi gået til pause 0-1, og en laaaaaang 2. halvleg i vente. Det skal dog lige tilføjes at vi kunne have været bagude efter 1 min, hvor en tilbagelægning til Jesper hoppede over foden og havde kurs mod målet -den blev dog redet på stregen.
Vi havde tilløb til lidt, men mere blev det ikke til i en 1.halvleg hvor udsigten var god, og duften af grillpølser blev mere indtrængende.

2.halvelg var en smule mere actionfyldt hvis man har Løgstør briller på. Vi fik stadigvæk ikke helt vores spil til at flyde, og lange bolde blev i stedet vores våben i mod et Løgstør pres der blev en smule mere markent. De kom også på 1-0, hvor der var spillet omkring 70 min, og tendensen var desværre at de skulle være tættere på 2-0 end vi på 1-1. Vi fightede fantastisk, og det kan man ikke tage fra os på nogen måde, og vi blev ved med at tro på tingene i 90+ min. STOR ROS!. Vores fight gav også pote, da en bold i feltet hoppede en smule rundt, og endte hos Lars “iskold” Vinther (som tilmed er Allan Olsen fan, og Dalton fan=KLASSE), og sveskede den koldt og kontant ind til 1-1. Dagen var lige ved at blive fuldstædig vild, da vi havde chancerne til at putte læderet ind til 2-1, og tyvstjæle alle 3 point, men den gik bare ikke på en dag hvor spillet, og det at skabe chancer var mere fattigt end en studerende der spiser pasta med ketchup.

Jeg havde dog en lækker oplevelse efter kampen, da jeg fik en grillpølse og en iskold pils! -Og en lækker tur hjem, hvor jeg som co-driver fuldstændig fejlede! Det var en okay dag, og jeg ved faktisk stadigvæk ikke om jeg er (som jeg beskev i starten) forelsket.

Startopstilling:

Jesper
Møller, TC, Øvall, Simon J

Mathias, Tarik
Pedi Gammel Lars Iskold

Legende Bloks

Galten FS: 4 – 0 :DGL2000 serie 2.

En solrig lørdag skulle bruges på Klank Idrætsanlæg i Galten, hvor vi skulle møde Galten FS. Ved vores møde på HHS var humøret højt, men også “realistisk”. Alle vidste det ville blive en svær kamp, men hvis det var nemt kunne alle jo gøre det.

Vi ankom til Klank Idrætsanlæg og blev ramt af æresfrygt da vi så deres imponerende Pokal-høst. Ved nærmere undersøgelse var de store pokaler vundet for: “Fleste deltagere”, så lidt af frygten fes ud af ballonen og vi gik ind i de udemærkede faciliteter og klædte om til lyden af 50 cent.

Vejret var fantastisk, men banen var middelmådig – især den detalje at sidelinjen og det afskærmende hegn+udskiftningsbænk stod helt ud til sidelinjen. Den plads skulle linjedommeren bruge, så vores trænere havde stort set intet teknisk område at boltre sig på.
Opstillingen var. Morten Målmand på mål, Leth højre back, Henno og Kim i midterforsvaret, Larsen på venstre back, Magnus og Anders(?) på kanterne, Hansen og Hans(?) i midten, Peter(?) offensiv midt og Mark Johnsen på toppen. På bænken sad Asger, Birk og mig selv sagde hunden.

Kampen blev fløjtet igang… og allerede efter 5-6 minutter besluttede en Galten spiller sig for at skyde på mål fra ca. 40-50 meters afstand – bolden havde en lidt udadskruende bane og den gik i kassen til højre for Morten Målmand. Totalt lotto-mål og en våd klud i ansigtet.

Træner Niller bad mig om at holde mig klar og det viste sig at efter 11 minutters spil fik Kim Toft en forstrækning i baglåret. Jeg kom på banen og overtog Kims plads i midterforsvaret.

Galten FS var dygtige boldspillere – de fik os ud at løbe mange meter og vi forsøgte at udnytte deres store boldsbesiddelse til at spille på kontra. Til vores fordel var en af deres spillere lidt af en bandit og efter en grim eftertackling fik han det gule kort og vi var nu i overtal.

Det næste mål var ikke så irriterende som det første, men tæt på – et indlæg fra venstre side rammer en Galten spillers bløde hoved, men nok til at bolden triller ind over stregen til 2-0 resultat.

Halvleg – Der blev her talt om at presse dem mere fysisk og få nogle skud på målmanden som endnu ikke var blevet testet.

Ca. 5 min inde i anden halvleg dribler en af Galtens spillere sig helt ned på vores baglinje i venstre side og ind i feltet hvor Anders(?) forsøger at tackle bolden fra ham, men begår straffespark som Galten sikkert scorer på. 3-0

Herefter syntes jeg DGL’s bedste periode kom. Bolden blev spillet rundt, få personlige fejl og vi skabt nogle chancer dog uden mål.

Et Galten gennembrud i højre side ender med en Galten spiller dribler til baglinjen og igen ind i feltet forbi en DGL-spiller, sender den skråt tilbage i feltet hvor en Galten spiller satte indersiden på og 4-0 til Galten FS.

Som om det ikke var slemt nok – Birk var blevet skiftet ind og havde på kort tid gjort en god figur som target-man, men i en duel med en Galten spiller over-strækker han sit knæ den forkerte vej og går i græsset med store smerter. Spillet bliver stoppet og Birk kørt til undersøgelse på sygehuset.

Resten af kampen går stille og roligt på nær at Galten er tæt på 5-0 scoringen men deres spiller, meget meget tæt på mål, Morten Målmand er ude af sit mål og med Henno og jeg stående på stregen, sparker over målet.

Slutresultat: 4-0

Vil godt sige undskyld til Træner Thorkild for at råbe af dig og tak til alle dem som kom og støttede.

Stemmerne blev:
Hans – 1
Leth – 2
Henno – 2
Målmand – 2
Hansen og jeg – 4

Made by Ivan.

DGL serie 2 kunne ikke holde stimen i lokalderbyet

På en varm forårsdag skulle heltene fra DGL 2000 forsøge at ride videre på den gode stime, som ubesejret i turneringen (efter hele 1 kamp). Dette skulle gå ud over de lokale rivaler fra TST, hvor vi havde narret fjenden ved at flytte kampen fra den ellers så ”roste” stadion til en endnu bedre bane 1, så der var mulighed for rigtig go’ fubol!

TST kom du bedst i gang med lokalderbyet med en scoring efter kun 5 min., om det skyldes useriøs opvarmning eller om det var uheld vides ikke, men det var hvertfald ikke det første! Men heltene fik dog lynhurtigt reduceret til 1-1 ved en snu og lynhurtig Mark J, som kunne prikke bolden ind bag TST’s keeper. DGL pressede efterfølgende meget på til en 2-1 føring, men målet udeblev på mystisk vis og halvlegsstillingen var derfor stadig 1-1.

Anden halvleg startede lige så uheldigt som første, med en scoring til TST til 1-2, hvorefter DGL derfor forsøgte at skubbe presset frem på banen, det resulterede uheldigvis med en 1-3 scoring. Derudover måtte heltene også undvære Mark A som måtte på hospitalet med et meget hævet fodled, som vi håber hurtigt kan hele igen. TST fik også scoret til 1-4 efter noget tumult foran målet, men DGL fik reduceret til 2-4 på et fantastisk akrobatisk skud fra Mark J, så selv Zlatan ville have autograf efter kampen (hvis han havde været til stede). Ellers forløb resten af kampen uden nævneværdig ting, og TST løb desværre med de tre point.

Serie 4: Torpedo AT – DGL 2000 – Stabil 0-2 sejr!

Dagens startopstilling:
Jacob Wind
Kloster Skov Mundse Ballegaard
Philip
Sebastian Barker Mads Jakob L.
Mikkel

Serie 4s første turneringskamp var udskudt to uger, fordi modstanderne med begrundet frygt havde trukket sig fra kampene. På en blanding af imponerende mandsmod og dumdristighed valgte Torpedo AT alligevel at stille op til kampen mod giganterne fra Tilst, lørdag d. 18/4-2015
Vejret var perfekt til fodbold (15 grader og solskin) og banen oplagt til høje bolde og duelspil (hård, bulet og med 50/50 fordeling af græs/jord).

Kampen startede meget lige med et lille overtag til hjemmeholdet, der i kraft af en gennemsnitlig vægt/højde på +25% overmatchede DGLs talenter. Det til trods tog den evigt hårdt arbejdende midtbane bestående af Philip, Mads og Barker rigtig godt fra i duellerne og DGL overtog hurtigt styringen. Det er en fornøjelse at ”stå” og iagttage nede bagfra :).

Målet kommer ved første chance; Efter et rigtig godt pres fra Mikkel, Barker (og Sebastian?) samt et mindre drop fra Torpedos målmand endte bolden hos Jakob L, der blot skulle hjælpe den det sidste stykke over stregen.

Kort herefter kommer DGLs andet mål: En langskudsperle fra Barker. Referenten kan ikke huske hvordan Barker ender med bolden, men lad os bare sige at han selv erobrer den et stykke uden for feltet i venstre side. Med en halvliggende fra 25m sender Barker bolden op under overliggeren – Lækker kasse. Uretfærdigvis afspejles det ikke i stemmefordelingen (måske det skyldes det brændte straffe?), men Barker spiller en rigtig god kamp med masser af fight og kvalitet.

I første halvleg har DGL 2000 endnu et par store chancer, som nok burde have kastet mål af sig. Blandt andet arbejder Mikkel sig frem til en situation med frit mål. Desværre misser den ellers så skarpe angriber.

Anden halvleg blev en udpræget forsvarskamp, hovedsageligt på Torpedos præmisser. I kraft af DGLs stærke defensiv udmøntede det sig kun i meget få oplagte chancer, som Jacob med et par TV redninger tog sig kærligt af.

I den anden ende havde DGL også flere oplagte muligheder for at lukke kampen, heriblandt:
1. Straffespark tilkæmpet af Mikkel – misbrugt af Barker og Thomas A. på returen.
2. Langt indkast fra Barker til fri header på 3 meters afstand – misbrugt af Skov.
Tiden løber ud, DGL vinder 0-2 og drikker en fortjent øl.

Stemmer:
Philip: 6 stemmer
Skov: 5 stemmer
Mads: 4 stemmer
Barker: 2 stemmer
Jacob Målmand: 1 stemme

Referent: Johan Skov

JS: Skals – DGL2000 0-2

Gammelgaard spillede en stor kamp for DGL2000 og scorede begge mål, da Århusianerne lørdag eftermiddag besejrede Skals på Skals stadion med 2-0 i JS2.

Det var en kamp mellem nummer 1 og 2 fra bunden af tabellen, da DGL2000 og Skals lørdag eftermiddag bød hinanden op til dans i JS2.

Gæsterne satte sig på første halvleg, og burde i flere omgange have bragt sig foran.
Et dramatisk højdepunkt indtraf efter 25 minutters spil, da Morten Gammelgaard forsøgte sig med en tackling, men i stedet for bolden ramte hjemmeholdets venstreback, hvilket blev takseret til et gult kort. Skals forsøgte sig at udnytte overtaget – men Skals spillerne havde hverken, held, energi eller overskud til at true de stærkt spillende DGL spillere.

Det lignede derfor 0-0 ved pausen, men efter 42 minutters spil lykkedes det DGL at komme foran. Et frispark blev sendt ind fra højre side, og midt i tumulten får offensivtalentet Morten Gammelgaard, flot flugtet udeholdet foran 1-0.
Det var også resultatet ved pausen.

Anden halvleg startede med et lille og dog tilsyneladende afkræftet Skalspres, men det lykkedes ikke værterne at blive synderligt farlige, hvilket var symptomatisk for et frustreret og energi forladt Skals hold.

I den sidste halvdel af 2. halvleg var Panda tæt på at bringe balance i regnskabet, men hovedstødet røg langt forbi.

Det blev til flere gode DGL-muligheder mod slutningen, da Skals satsede mere og mere frem ad banen. Jon Jepsen afsluttede en god kontrachance på stolpen, ligesom flere chancer blev løb ud i sandet.

Til sidst gik den ikke længere for gæsterne, da Morten Gammelgaard i det 78. min afsluttede endnu en kontramulighed til 2-0 for DGL, hvilket blev kampens resultat. DGL rykkede dermed væk fra bunden og indtager nu en 5. plads, mens Skals fortsat er placeret i bunden.

”Vi startede virkelig godt. Vi var aggressive og burde have scoret et par mål mere i første halvleg” siger en tilbagevendte TC – som i øvrigt var utrolig velspillende og meget træt efter kampen. ”Det var et hårdt comeback på en noget knoldet og blæsende bane, men vi fortjente sejren – og ja jeg burde vel have scoret på mit powerhovedstød i 1. halvleg. Og det samme burde Morten Møller på hans KÆMPE CHANCE”.

Næste opgave for David & Kaspers DGL er en udekamp mod Løgstør på lørdag.

Skals – DGL2000: 0-2 (0-1)
0-1: M. Gammelgaard (42)
0-2: M. Gammelgaard (78)

Jesper Helleberg
M. Møller – TC – Ø – Simon J
Pedi – Nico – Tarik – Lars
Gammelgaard
Tingen
Jones
Jon
Jasmin

DGL serie 2 taber til Vejlby IK

DGL2000 vs. Vejlby IK

Dagens opstilling:
Morten Borup
Larsen, Henno, Kim Toft, Hohwü
Jan C, KB
Mark Johnsen, Peter Præst, Magnus
Mikkel P

VIK kom på besøg en fin tirsdag. Vi var klar til bold, troede vi.
Under opvarmningen var der ingen tænding, ingen gejst, ingen kommunikation, intet. Det blev lidt bedre op til kampstart. Men bare ikke godt nok.

Kampen bliver fløjtet i gang og vi kommer hurtigt under et stort pres fra VIK.
DGL2000’s go fubol udeblev og VIK kom let på 0-2, som også var pausestillingen. Hvis jeg ikke husker helt forkert, så havde vi et skud mod mål i første halvleg. Det er ikke meget go fubol over det. Mikkel P får et uheldigt gult, for at komme for hurtigt. (Det kan ske for alle af og til)

Anden halvelg bliver fløjtet i gang og vi er i undertal de første 10 min. vi får lidt bedre fat, men et par dumme personlige fejl og der står 0-4 efter standardsituationer 20 min. inden i anden halvleg. Kampen bliver lidt mere jævnbyrdig, nok mest pga. at VIK slapper af og vil spare lidt på kræfterne.
Kampen ender 0-5 til de dumme, og der er egentlig ikke så meget at sige om kampen. Udover at der skal kødboller på suppen, melbollerne duer åbenbart ikke.

Stemmer:
KB 4
Kim Toft 3
Jan C. 3
Hansen 2
Hohwü 2
Carsten Leth 1

Bøder:
KB leger med telefonen på banen.
Mikkel P. tager hjem uden at stemme.
Alle for at tabe.
Thomas Barker for at spille i en andens personligtrøje! (jeg tænker 1000kr) 😉
Mads Denning for at glemme trøje på banerne.

JS DGL 2000 vs. Brønderslev (0-0) 0-2

Prolog:

Dette bliver et kort referat. Det er hverken fordi jeg er doven, ikke har tid eller ikke formår at skrive en længere tekst (… okay, men kun en smule så). Nej det er snarere fordi, der ikke er så meget at skrive hjem om.

Ved at dramatisere begivenhederne der fandt sted 2. Påskedag på en pløjemark i Tilst ved hjælp af adjektiver i superlativ bøjning og levende sprogbrug, risikerer jeg blot at overfortolke og efterrationalisere mig frem til et billede af kampen malet med mere dramatiske penselstrøg, end den egentlige oplevelse berettiger.

Og dog, banen fortjener trods alt et par uddybende ord med på vejen. Mage til dårlig, ringe, uduelig, ujævn, knoldet, hård, tør, ubehandlet, forkastelig, jammerlig, latterlig fodboldbane skal man nok til Afrika for at finde.

Vi krydser fingre for, at banen bliver bedre med tiden, for den er hvad vi har. Nu til kampens forløb.

Kampreferat:

Opskriften var simpel. Højt pres uden bold og spilstyrende omend direkte spil med bolden.

Brønderslevs modtræk viste sig at være effektivt, de servede lange bolde frem imod deres kanter og angribere, og sparkede sig derved ud af DLGs høje pres. Som første halvleg skred frem, fik Brønderslev dog mindre og mindre ro til at sparke sig ud af presset, og DGL kom til at være kontrollerende, men ikke rigtigt farlige.

I en chancefattig første halvleg, spillede DGL sig til en afslutning der blev rettet af og ramte stolpen, samt en lige-ved-og-næsten friløber, der endte med at løbe ud i sandet. Brønderslev var igennem hele kampen farlige på deres dødbolde, hvilket skulle vise sig at blive skæbnesvangert for DGL i anden halvleg.

Anden halvleg var, tro det eller ej, endnu fattigere på chancer end første. Med ca. 20 minutter igen gav nordjydernes dødboldsovertag pote og en flok hårdtarbejdende DGLere måtte se et kraftfuldt hovedstød fra 10-11 meters afstand gå i deres mål.

DGL skubbede herefter holdet længere frem på banen i forhåbning om, at kunne komme til, at spille tættere på modstandernes mål, og derved kunne udnytte de tilfældigheder, det måtte give i Brønderslevs målfelt. Når man skubber et hold frem har det den logiske konsekvens, at der bliver plads bag forsvaret og det udnyttede gæsterne til at gøre det til 0-2.

I slutminutterne fik DGL etableret et solidt pres, men det førte ikke til nogle nævneværdige muligheder, og kampen blev fløjtet af. 0-2.