Måned: september 2015

1. Damer: Egmont Rollators – DGL2000

Mandag den 21. september 2015 kl. 18.00 på udebane mod Egmont Rollators.

 

Forholdene var våde og kolde, hvilket både kunne ses på pigerne fra DGL under opvarmning samt i kampens start. Tempoet var lavt, benene var tunge, og bolden var svær at styre på det våde græs. Dette var heldigvis tilfældet for begge hold. I takt med at tiden gik og tempoet steg, fik DGL pigerne vundet mere og mere af spillet, og Egmont Rollators kommer ikke til mange chancer. Dog er uheldet med DGL, da bolden glider forbi Kanstrup inde i målet på grund af den våde bane, og stillingen lyder 1-0 til hjemmeholdet ved halvleg.

I 2. halvleg havde DGL fortsat størstedelen af spillet, og flere chancer som desværre ikke fik bolden i nettet, før halvvejs inde, hvor bolden hurtigt blev spillet op ad banen, og endte mellem Nannas fødder som flot fik sparket bolden i nettet og udlignet. Hvilket også blev slutresultatet.

Alt i alt var det en god kamp, hvor der blev fightet rigtig godt, spillet fint sammen, og med flere forsøg på mål, dog uden held. Det kan siges, at Egmont Rollators vandt 1 point i denne kamp, og DGL pigerne tabte desværre 2 point, da det fuldt ud var deres kamp.

To Ungdomshøjskoler og en fodboldklub!

DGL2000 har i sensommeren 2015 indgået et stærkt samarbejde med Danmarks to eneste ungdomshøjskoler hhv. i Ribe og Egå. Højskolerne og DGL2000 er bygget op om rigtig mange af de samme værdier. Det er fællesskab, åbenhed og samarbejde der gennemsyrer både klubben og skolernes DNA. Det er derfor en klar målsætning af vi gennem samarbejdet skal lærer af hinanden og give hinanden fælles værdi.

DGL News har sat de to højskoleledere Svend og Erling i stævne for at lærer mere om livet på ungdomshøjskolerne. Nedenfor fortæller de kort og præcist hvorfor man som ung mellem 16-19 år bør vælge et ophold på en ungdomshøjskole.

Hvorfor skal man vælge et ophold på en ungdomshøjskole?
Svend Hansen UHR: “Man skal vælge at tage på ungdomshøjskole, fordi man som ung mellem 16-19 år har brug for at finde ud af, hvem man er. Og det kan vi hjælpe med. Det er lige i den periode, at man har brug for et pitstop. Et ophold på Ribe Ungdomshøjskole er lige netop den mulighed.”

Erling Joensen EUH: “Vi ser et bredt spektrum af unge på Egå Ungdomshøjskole. Der er både elever, som ikke ved, hvad de vil, elever, der tænker ”hold da op, de fag lyder spændende” og elever, som er blevet trætte af gymnasiet. Og vi kan gøre noget for dem alle. Vi giver vore elever dannelse for livet, og et kammeratskab som man ikke får andre steder.”

Hvad er en ungdomshøjskole?
En højskole er en alment dannende skole for dig, der ønsker at fordybe dig i kreative, teoretisk eller praktiske fag. Her kan du finde ud af, hvad du har lyst til, hvad du er god til og lære dig selv bedre at kende. En højskole er en fri skoleform uden eksamener med en lang tradition for at ruste unge mennesker til livet og til at indgå i forpligtende fællesskaber. En ungdomshøjskole er en højskole for unge imellem 16-19 år. Du bor på skolen i 19 uger (efterårskursus) eller 25 uger (forårskursus) – eller du kan tage to kurser efter hinanden på i alt 44 uger. Det sociale og faglige miljø er intenst, og underviserne er engagerede og møder eleverne i øjenhøjde.

Læs meget mere om de to ungdomshøjskoler ved at klikke på nedenstående logoer

UHR

EUH

S1: DGL2000 – Grenaa IF

DGL skulle ovenpå midtugens slagsmål mod Nørager rent mentalt forsøge at komme ovenpå. Samtidig skulle der følges på den seneste stime af sejre, som har betydet, at DGL inden dagens kamp indtog førstepladsen med 3 point ned til de nærmeste forfølgere. Dette skulle forsøges udbygget mod en af rækkens bundhold Grenaa, der inden kampen blot havde fået skrabet 5 point sammen mod DGL’s 15.
Der var altså med andre ord lagt op til et opgør mellem rækkens top og bund.

DGL kom godt fra start og fik lagt et massivt pres på Grenaa, der havde svært ved at holde fast i bolden, hvilket resulterede i flere boldtab midt på deres egen banehalvdel og bolde ud over sidelinjen.
Det gav gevinst efter blot 5 minutters spil. 1-0 til DGL.

Den gode indledning blev fulgt op af endnu et mål, da Tarik modtager bolden på kanten af feltet med ryggen til målet. Tarik vender rundt og sparker bolden op i hjørnet. Et fantastisk mål og DGL kunne gå til pausen med en føring på 2-0 og en fornemmelse af at være ovenpå i alle spillets facetter.

Det gode spil fra 1. halvleg fik DGL ikke med ud efter pausen, i hvert fald ikke i de første 20 minutter, hvor Grenaa får lagt et massivt pres, og da TC samtidig får et gult kort for en nødbremse 10 minutter inde i 2. halvleg, blev det et spørgsmål om overlevelse, hvor DGL ikke formår at holde fast i bolden, mens Grenaa får lagt spillet højere op. De får dog ikke udnyttet overtaget, og DGL får efter 65 minutters spil scoret til 3-0, hvilket reelt lukker kampen. Kort efter bliver det også til 4-0, og sejren er en realitet.

Den sidste del af kampen byder på store DGL chancer, der dog ikke bliver forvaltet til mål, og kampen ender fortjent 4-0 til DGL.
Da Søften samtidig tabte 1-2 til Vivild, trækker DGL nu yderligere fra i toppen med 5 point ned til rækkens nummer 2 – BMI, som venter i næste weekend.

Hasle B – DGL 2000 (0-3), torsdag d. 27. august

Selvom FC Midtjylland løb med den største mediedækning denne skønne torsdag, så blev der et andet sted i landet også spillet bold. DGL bød Hasle B op til dans på Ellekærskolen og følgende spillere skulle fortsætte de gode takter på vej mod en topplacering i tabellen:
Jakob
Anders – Sifostratoudakis – Asger – Henno
Mark J – Jasmin – Overgaard – Peter
Lindblom – Dahl

Bænken bestod af Andrei og Larsen

DGL fik hurtigt sat sig på spillet og inden for de første 15 min. havde der allerede været rigtig mange (læs: for mange) muligheder, som ikke var blevet omsat til mål. Der skulle heldigvis ikke gå længe, før Mark Johnsen kunne servere et flot sparket hjørnespark ind i pandebrasken på Overgaard, som flot kunne bringe ”De gale” foran 1-0. Herefter fik Hasle kæmpet sig mere ind i kampen og DGL’s klare dominans fra starten forsvandt så småt, hvorefter Hasle kom til et par farlige muligheder. Heldigvis var deres skarphed meget lig dén, som Fernando Torres kunne prale af (haha) i sin tid hos Chelsea, og holdene gik derfor til pause ved stillingen 1-0.
2. halvleg blev en, til tider, noget intens og hårdt spillet kamp, som var præget meget af nærkampe og frustrationer over dommerens og modstanderens ageren – nuvel, det er trods alt serie 3. Dog formåede holdet i flere situationer at spille god fodbold og der blev arbejdet på den 2-0 scoring, som kunne bringe mere ro på spillet og over holdet. Den kom glædeligvis også efter godt og vel 65-70 min. På et frispark kunne undertegnede smække bolden ind bag deres arquero (det’ spansk) og bevare en scoringsprocent på 100 % pr. skud i denne sæson (storhedsvanvid incoming). Denne emblematiske (tak til synonymordbogen) mavepuster kunne Hasle ikke svare igen på og derfor kunne Andrei senere lukke kampen med et flot, placeret skud ude ved den ene stolpe.
En flot sejr med årets første clean sheet blev fejret med sejrsråb, jokes om ”frugtdealeren Lis” og tykt med bajere senere på aftenen – det sidste står, bogstavelig talt, for egen regning.
Stemmerne til kampens spiller fordelte sig således: Overgaard (8), Asger (5), Andrei (1) og Jasmin (1)

/Asger

DGL 2000 – Lystrup IF d. 25/08-2015

DGL:
Morten Målmand
Mark Lind
Johan Skov
Nils Hjælm
Simon Lauritsen
Carsten Leth
Jan C.
Johan Fribo
Kloster (Capitan)
Mads Denning
Mikkel P.

Lutz
Peter
Jimmyyyyy

Det er tirsdag og græsset har fået dejligt meget med regn i løbet af dagen. DGL tropper op i det fineste puds, med skinnende støvler, lækkert hår (Carsten fører), skinnerne sidder rigtigt og stjerne nykkerne er lagt på hylden for en tid. For det er tid til at kæmpe for sagen. Lystrup havde inden kampen kun et uafgjort resultat med. Men vi kender jo Lystrup, og holdet kan svinge, og man må sige at de stiller med et godt hold i dag.
Fløjten lyder og de 90 min starter. DGL starter i en 4-4-2 opstilling som desværre giver lidt for meget plads til Lystrup og de kommer for ofte igennem kæderne og ud på kanterne hvor deres venstre kant med sin hurtighed blev meget farlig.
Men hvad Lystrup ikka havde set, var vores to lynhurtige og dygtige folk oppe foran. Mads D. og Mikkel P. fighter og giver deres backkæde kamp til stregen hvor vi får kæmpet os til et par hjærnespark. Og minsandten om Legendary Header Mc. Skov ikke stiger til vejrs og header et hjørnespark af Mads ind. BAM!. Et slag i maven på Lystrup der ellers følte at de havde det meste af boldspillet. Bagefter har Lystrup igen et par hjørne og nogle chancer som sagtens kunne have skabt en udligning, men heldet og en Mega kodyl god målmand sørgede for liv og glade dage hos DGL i noget tid endnu.
Efter lidt tid, opsnapper Mads en dårligt spillet aflevering i den bagerste kæde hos Lystrup, løber fra dem alle og pænt roligt lægger bolden til nærmeste stolpe. 2-0 til DGL.
Fedt Fedt Fedt Fedt Fedt!!
DGL går videre til kampen med god indsats og fight. Der bliver lavet en taktisk 3 mands udskiftning og holdopstillingen laves om til en 4-1-4-1 frækkert som giver os Jimmyyyyyyy the Tulip som skraldemand hvilket var meget rart da Lystrup havde en yderst anstændig midtbane.

Er 2-0 virkelig den farligste føring. JA! For der gik ikke længe før at Lystrupå havde placeret et fumle hjørnespark ind i maskerne.

Pause. Ingen ændringer, kun et håb om at vi kan holde stik i de sidste 45 min, og selv skabe et par chancer.

2. Halvleg bliver en svær affære med mange Lystrup chancer, en masse lange bolde, og rigtig mange DGL ud spark. Desværre sker det at Lystrup for udlignet til 2-2 efter små 20 min spil.
Og slemt som det er, bliver der kokset en smule i forsvaret og målmanden laver en lille let på tå finte der giver Lystrup føringen på 3-2 og senere bliver der scoret til 4-2 og 5-2 som resulterer i et nederlag.

Det skal siges at der var god fighter stemning og en tro på at vi kunne tage point med fra kampen.

Adios