Måned: april 2017

Søften – DGL 2000, JS (1-3)

Første udebanekamp og første kamp på rigtig græs.
Der var lagt op til en fysisk kamp med mindre polerede spil på det ujævne græstæppe.

Kampen starter med nærkampe, lange bolde og få chancer.
Som første halvleg skrider frem, får begge hold bedre fat, men der bliver fortsat ikke skabt nogle chancer.
Første reelle chancer tilfalder den nye Patrick Sand, som han desværre misbruger efter en god Søften fodparade.
Efter 38 mins. spil får DGL efter en meget tvivlsom kendelse kampens første gule kort.
Søften formår ikke at ligge pres i overtal, hvor DGL står solidt i 2 kæder.

Starten på 2. Halvleg ligner på mange måder 1. Halvleg – ingen reelle chancer.
Søften får dog spillet sig igennem på højre side, hvor Steffen har en god skulderredning.
Et par minutter senere bliver Søften igen tilkendt et tvivlsomt frispark helt ude ved hjørneflaget.
Dette resultere i et præcist slået frispark, hvor Søften-anfører på flotteste vis får halv saksesparket bolden ind bag DGL keeperen.
Bagud 1-0, presser DGL på.
Minuttet efter får DGL et hjørnespark, hvor dagens “man of the match” laver et Jan Heintze mål, og udligner til 1-1.
Kampen bølger frem og tilbage, og det ligner længe en pointdeling, til trods for et dumt gult kort til DGL’s Morten Møller.
DGL har et skud på ydersiden af venstrestolpen.
DGL ligger pres på med 15 minutter igen, hvilket giver udbytte. Thorkil formår på smukkeste vis at score på et langskud, via den ene stolpe.
Herefter ligger Søften pres på for en udligning – det lykkedes dog ikke – DGL slår kontra, hvor Søften målmand godt og grundigt står og jokker i bolden, og Patrick kan let score til kampens resultat 1-3.

En stærk indsats af DGL, efter en kamp, hvor der ikke var meget flot spil.
DGL fejrede sejren hos klubbens sponsor, Oops.

Man of the match: Frederik Smed

Serie 5 – Fuglebakken KFUM.

Iført DGL’s smukke udebane trøje gik DGL på banen med løftede hoveder og rette skuldre.

Trods et kampoplæg med fokus på netop strukturen i kampens indledende minutter er der en smule mangel herpå i kampens første 15 minutter. Afstanden mellem kæderne er simpelthen for stor, og dette giver modstanderens midtbanestjerne og kaptajn mulighed for at presse vores forsvar med bolde i dybden. En af disse resulterer i et hjørnespark som en KFUM spiller efter lidt KLUM spil får sat op i nettaget. 1-0.

Efter 25minutter bliver Fribo sat ind for at genvinde kampen om midtbanen. Og det lykkedes i høj grad. DGL havde gennem hele kampen lignet et hold der gerne ville spille fodboldbold, og med de ændrede vilkår begynder De Gale at dominere kampen. Dominerende offensiv fodbold kan have en bagdel. EN velspillet kontra fra KFUM gør det efter 44 minutter til pausestillingen 2-0.
I pausen koncentreres snakken om at vi skal kapitulere på vores spilmæssige dominans, og have lidt mere aggression i feltet især efter Barkers lange indkast.
2. halvej starter godt. et velstruktureret presspil gør at Fuglewbakken har det meget svært, og samtidig begynder DGL at se farli8gere ud på den sidste 5.del efter små 10 minutter Lander et flot hjørnespark fra Edris på kanten af feltet. Brammer tøver ikke, og med en flad afslutning gør han det til 1-2. Ikke længe efter løber Barker dybt fra hans position på midtbanen. modtager en stikning fra Edris og efter en simpelt træk udenom keeperen kan bliver det 2-2.

Kampens sidste 20 minutter bliver en meget jævn affærer mens DGL har bolden mest formår KFUM at lukke os ned med en række frispark, og da dommeren fra start har lagt en hård linje kan må DGL skuffet konstatere at det bliver 11 mod 11 på trods af at der kunne gives et par gule kort til KFUM. disse frispark 3-4 frispark på kanten af feltet (hvoraf en klart skulle have givet straffe da det Barker for en smulder i ryggen inde i feltet) formår vi ikke at scorer på.
Tilgengæld får KFUM et ærgeligt mål scoret fra en spids vinkel på en af deres chancer med 15 min igen.
En kamp der kunne have givet flere mål i begge ender, og som DGL også fortjente point i med må vi desværre sande at vi trods fight fra hele truppen og en god gejst selv da vi var bagud 2-0 ikke tager noget med hjem fra Ellekærsskolen.

Tak til Tobias for støtten på sidelinjen, og til drengene for Klubånd i omklædningsrummet (selv da lyset gik og sangen Kinkyfætter skabte bizar stemning).

DGL 2000 – Silkeborg KFUM d. 13. april

På en nyklippet og næsten nykridtet græsplæne skulle slaget ml. rækkens stærke Silkeborg hold og det endnu stærkere DGL 2000 mandskab stå.
Kampen bød på mange overraskelser og ikke mindst mål som vil blive kommenteret i den nedestående tekst.
1. Halvleg:
Der var fuld tænding på fra start da kampen blev fløjtet i gang, og efter 1 min. blev en farlig bold i dybden hurtigt til en afslutning for Silkeborgs unge angriber. Der var kamp om, hvem der skulle sidde på boldbesiddertronen fra start af, men efter 5-10 min. og resten af 1.halvleg havde DGL mandskabet overtaget og det blev til uhyggeligt mange chancer, men ingen mål, trods Silkeborgs undertalsperiode.
2. Halvleg:
Efter en omgang bananer og druesukker fra holdleder Lis, var DGL klar til at gå ind og kæmpe for at holde nullet og få spillet sig frem til chancen der kunne give den vigtige kasse. Efter en god start på 2. Halveg og nogle fine chancer skulle det blive en dødboldsituation, som pressede Silkeborgs målmand ud i det lille felt, hvor bolden endte bag ved ham i netmaskerne. Ingen har pt. påtaget sig ansvaret for målet og det må være i det uvisse hvem? Og hvilke højere magter der fik skubbet bolden i kassen. Videooptagelser efter kampen viser efterfølgende en skygge af Lord Bendtner der sniger sig ind i kameralinsen objektiv, men dette er blot fake news.
2.halvleg bølgede frem og tilbage og da DGL komme ind i en undertalsperiode i slutningen af kampen gør det ondt på defensiven som inden for 10-15 min lukker 2 mål ind. Skuffelsen og ærgrelsen bliver dog gjort op for, da Jon Dahl’s lange tå får trillet bolden en bag Silkeborgs keeper til stillingen 2-2 i de døende minutter.
Sådan endte denne fine kamp også, og begge hold måtte se sig tilfredse med 1 point.

Referat af Andreas Wind

Forrygende sæsonstart!!!

DGL 2000 Damer – Katrinebjerg

Sæsonstart, hjemmebane, debutanter, masser af energi.

Vi var max klar til denne kamp og mine forventninger var høje.
Kampen gik igang og 1 min efter startfløjtet bankede Joan bolden i nettet, ja så var vi sgu igang!
Vi spiller hammer godt, der var ro på og bolden kørte kontrolleret mellem os.
Ca. 15 min inde i kampen var muligheden der igen og den greb vores nye spiller Simone og stillingen ændrede sig til 2-0.

Anden halvleg gik i gang. Man kunne godt mærke at kondien ikke var helt i top og det resulterede også i et par små fejl, hvor de andre fik et fra chancer. Heldigvis fik de kun udnyttet den ene fuldt ud og stillingen blev til 2-1.
Vi fik parkeret bussen, som nogen vist kalder det, og vi endte sgu med en sejr.

Det var en fantastisk følelse, en følelse vi ikke har følt længe.
Det var helt forrygende!!!!

Spillere: Maja, Joan, Stine, Buur, Simone, Nanna H, Vicky, Trine K, Nanna E.

Målmand: Vicky

Mål: Simone 1, Joan 1.

Stemmer: Trine K 1, Joan 1, Stine 2, Vicky 2, Maja 3, Simone 4.

Aarhus 1900 – DGL 2000

Årets første kamp for de gale efter nedrykningen fra serie 3 til serie 4.
Opstilling: Jakob, Rasmus M, Rasmus B, Sebastian, Peter, Nils, Kragh, Tobias, Seb, Henno og Bloks.
Bænken: Johan Maskin, Mark J og Andrei.
I første halvleg er der god intensitet, hvor kampen bølger meget frem og tilbage. Tempoet i kampen er ganske fint, den dårlige bane taget i betragtning! Ca midtvejs observerer Seb, at deres målmand står langt ude og prøver lykken fra 33 meter (sådan cirka)! Han får en kanon træf på bolden, og den sejler via overlæggeren ind i mål. 1-0 til DGL!!!!!
Ca 10 min senere bliver det 2-0, da Peter P sender en lang bold op i dybden, som opfanges af Bloks. Han sender den over i det lange hjørne af målet, og DGL kan gå til pause med en 2-0 føring.
2. halvleg er præget af, at Aarhus 1900 træder lidt frem i banen, hvilket gør vores spil mere nervøst. Vi har ofte svært ved at spille os ud af deres pres, og de får reduceret til 2-1. Herefter bølger spillet frem og tilbage, hvor der er chancer i begge ender. Vores største mulighed falder for ellers normalt kølige Nils, men han skovler bolden over mål. Deres bedste mulighed falder til sidst i kampen, men deres forsøg rammer træværket.
Det hele ender 2-1 til os, og dermed en helt optimal start mod et ellers til tider godt spillende Aarhus 1900 hold.
Man of the match for DGL 2000 blev Nils Hjælm!
Efterfølgende har serie 4 spillet en enkelt kamp, som blev vundet med 5-1 mod Aarhus FAML.
Næste opgave bliver en svær udekamp onsdag d. 26. april mod Aabyhøj. Vel mødt 🙂

Damerne spiller årets 2. kamp mandag d. 24. april på Ellekærskolen kl. 18.

Efter en sejr på 2-1 i årets første kamp onsdag d. 19. april er DGL’s damer nu klar til kamp nummer to. Det er et meget nyt hold, da der er dukket mange nye spillere op i 2017. Dameholdet har i lang tid været usikker, da mange skader desværre har præget holdet siden efteråret.

Anfører Maja udtaler blandt andet, at der var nogle af damerne, som i de første par måneder af 2017 var ved at miste modet, da damerne ikke var mange spillere og tre af stamspillerne måtte udgå med langvarige skader.

Pessimisterne tænkte, at nu var det ude med DGL’s damehold. Men nogle holdt hovedet koldt og alle sejl blev sat ind. Og d. 4. april stod der 14 DGL damer i Tilst – 6 af dem nye spillere, klar til at spille bold for DGL. Tirsdagen efter dukkede endnu en ny op og tirsdagen efter igen endnu et nyt ansigt. En fantastisk fremgang, som giver en gammel DGL’er som mig et kæmpe smil på læben.

Derfor er forventningerne til holdet lidt anderledes end de ville have været for et sammenspillet hold. “Målet for i år er, at vi skal have skabt et damehold med mange spillere. Det lyder forkert, men jeg håber der bliver kampe, hvor nogen skal sidde over. Jeg forventer en sæson med god og ny energi, en sæson med skønne DGL-traditioner i form af Superaturday, opstartsfester, afslutningsfester, stævner og masser af go’ fu’bol.

I kampen i onsdags var der debut til Nanna Rosenkilde og Simone – sidstnævnte løb endda med titlen som kampens spiller. Godt at se, så god fight fra begge nye piger!

Maja slutter af med at sætte lidt ord på sine forventninger til kampen på mandag: “Jeg har høje forventninger til mig selv og de andre “gamle” DGL’ere. Vi skal vise, at vi er et hold, der står sammen, et hold der kæmper til det sidste og et hold der forstår at hygge og have det sjovt.

Kom til Ellekærskolen og se DGL 2000 mod Hasle Boldklub mandag d. 24. april kl. 18. Der vil være #hygge og #viljetilsejr og det er god #klubånd at bakke dine klubkammerater op.

Serie 6 tager i dag mod Fuglebakken i årets første kamp

Egentlig skulle sæsonens første serie 6 kamp have været spillet søndag d. 9. april, men DGL drengene kunne desværre ikke stille hold og måtte melde afbud. Derfor åbner de sæsonen i dag, mod Fuglebakken på hjemmebane kl. 16.

Vi har taget en snak med en af holdets faste spillere, Tim Pilegaard Johnsen, da 4. holdet ikke opererer med fast anfører. Om kampen i dag og sæsonen, udtaler Tim:

Det har været utrolig svært for trænerne at samle spillere nok til 4. holdet, så derfor er det også en broget flok, der samles på mandag. Det er dog et utrolig stærkt hold, og jeg forventer klart vi får et sprudlende og humørfuldt DGL hold at se. Som det ser ud lige nu, må målsætningen for holdet blot være, at kunne gennemføre så mange kampe som muligt – vi er desværre ramt af ret mange afbud, trods et pænt antal til træning. Der er generelt en rigtig god stemning i truppen og vi får fyret nogle intense træninger af. Det skulle gerne give os en lille fordel i de kommende kampe“.

Kom til Tilst og støt drengene i dag kl. 16. Serie 6 har brug for støtten og DGL vil gerne vise, at vi er en god klub. Der er med sikkerhed masser af #hygge og go’ fu’bol!

#Respekt for de deltagende serie 6 drenge, der alle er fulde af #viletilsejr!

Turneringsstart for DGL’s 3. hold

Serie 5 åbner sæsonen på udebane mod Fuglebakken i eftermiddag kl. 15.00. Vi har taget en snak med den rutinerede DGL’er og faste mand på 3. holdet Sebastian Dinesen Jensen, som lige nu desværre er ude med en skade. “Den umiddelbare målsætning er naturligvis at vinde alle kampe og give den max gas” siger Sebastian som det første, da  vi spørger ind til målsætningen for sæsonen. “Den mere langsigtede og realistiske målsætning for den kommende sæson er, at vi vil ligge os godt til rette midt i tabellen“, ændrer han sit udsagn til efter lidt betænkningstid, da holdet har haft stor udskiftning af spillere og stammen dermed er ny.

Vi må lige se de første par kampe an inden vi begynder at drømme og oprykning. Fokus er især på at finde frem til stammen her på serie 5 i løbet af den kommende sæson, og så må vi se, hvad vi kan rage til os af point. Stemningen er på trods af udskiftningen enormt god lige nu. De nye spillere er faldet godt til, formen har været god til træningsturneringen, og det stinker langt væk af 3 point, når vi tager hul på sæsonen på lørdag!

En forventning om 3 point, god stemning og serie 5 på en dejlig lørdag virker som en alletiders mulighed for at komme ud og se noget go’ fu’bol. Der garanteres for #viljetilsejr og #hygge, når serie 5 møder Fuglebakken, når sæsonen skydes i gang – så mød op på Ellekærskolen og bak drengene op kl. 15.00 i dag!